Examen finalizare

Metodologia disertației la masteratul Filozofia și artă în spațiul public

2014/2015

 

Data anunțării temelor: 31 martie 2015.
Inscriere și predarea lucrărilor:

1,2 septembrie 2015.

Susținerea disertației:

4 septembrie 2015., ora 14

Comisie:

Președinte: dr. Horváth Gizella

Membrii: dr. Balogh Brigitta

           dr. Kányádi Irene

Secretar: drd. Forró Enikő

Membru înlocuitor: dr.Újvárossy László

1. Examenul final pentru studenţii care îşi încheie studiile masterale de doi ani (sistemul Bologna) constă în susţinerea dizertaţiei.

2. Dizertaţia trebuie predată la înscrierea pentru susţinerea examenului final într-un exemplar imprimat şi legat, respectiv un exemplar în format electronic (acesta din urmă pe un CD sau un DVD). Studentul trebuie să mai predea cadrului didactic îndrumător un exemplar imprimat şi unul electronic.

3. Lucrarea trebuie să conţină cel puţin 40 de pagini, fără bibliografie. În dizertaţie studentul trebuie să demonstreze cunoaşterea aprofundată a literaturii de specialitate referitoare la temă, iar în cadrul tratării temei trebuie să introducă o problematizare nouă,  abordări şi rezolvări noi. Bibliografia trebuie să cuprindă cel puţin cinci titluri în limbi străine. La lucrare trebuie anexat un rezumat de 3-5 pagini în limba română. Dacă studentul redactează dizertaţia într-o limbă străină, trebuie să îi anexeze şi un rezumat în limba maghiară.

4. La depunerea dizertaţiei trebuie anexată şi evaluarea cadrului didactic coordonator,  oficializată de semnătura cadrului didactic coordonator. Pe baza evaluării, în termen de patru zile următoare se întocmeşte lista acelor lucrări care pot să ajungă în faţa comisiei de examen final. O lucrare poate să ajungă în faţa comisiei de examen final dacă cadrul didactic coordonator propune evaluarea ei cel puţin cu nota şase.

5. Celelalte evaluări ale calităţilor profesionale şi ştiinţifice a dizertaţiei se stabilesc tot pe baza formularului din cea de-a doua anexă a prezentei metodologii.

6. Componenetele calificativului final a dizertaţiei sunt următoarele:

  • Calificativul propus de cadrul didactic coordonator pentru calitatea profesională şi ştiinţifică a lucrării – 25%
  • Calificativul pentru calitatea profesională şi ştiinţifică a lucrării propus cel puţin de un membru al comisiei de examinare finală (sau media aritmetică a notelor propuse de mai mulţi membri ai comisiei) – 25%
  • Nota de evaluare a susţinerii lucrării compusă din media aritmetică a calificativelor propuse de membrii prezenţi ai comisiei – 50%
    filozofia-es-muveszet-elolap.doc