XIII. Filozófiai Est - Ronald Reagan és a konzervatív politika

Helyszín: Most utoljára a KREDOK (volt Lorántffy Gimnázium) olvasóterme, a Mihai Viteazul (Zárda) u. 3. sz. (a zsinagógával szemben). Időpont: 2011.04.12. (kedd), 18:00 óra.

A PKE Filozófia Tanszéke és a Lectio Kulturális Egyesület közös szervezésében április 12-én, kedden du. 6-kor ismét megrendezésre került a Filozófiai Est elnevezésű rendezvénysorozat esedékes előadása. Ezúttal a nagyváradi származású, Németországban élő Dr. Holczhauser Vilmos politikafilozófus volt a Filozófiai Est vendége. Előadásának címe: Ronald Reagan és a konzervatív politika. Az előadást vita követte, amelynek moderátora dr. Molnár Gusztáv, a Partiumi Keresztény Egyetem docense volt.

„A liberális The Atlantic Monthly című folyóirat 2010-ben egy ranglistát állított össze befolyásos amerikai közéleti személyiségekről. A tizenhetedik helyen a konzervatív Ronald Reagan, az Egyesült Államok 40. elnöke (1981-1989) állt. Amerika ebben az évben ünnepli a századik születésnapját. A legfontosabb -- Kelet- és Közép-Európa számára egyenesen sorsdöntő -- teljesítményét Margaret Thatcher így fogalmazta meg: neki köszönhető, hogy Amerika egyetlen puskalövés nélkül megnyerte a hidegháborút.”


Picture 719Picture 722Picture 723Picture 725

forrás: fktanszek.partium.ro